Alopecia

Alopecia is een verzamelnaam voor chronisch haarverlies en kaalheid. Er bestaan verschillende vormen.

Alopecia Androgenetica

alopecia heren_bewerkt-1Alopecia Androgenetica is een erfelijke vorm van haaruitval en tevens is het de meest voorkomende vorm. Ongeveer 40% van de mannen en 20% van vrouwen heeft hier last van. De haaruitval begint vaak rond het 20ste levensjaar. Kenmerkend bij mannen zijn de kale plekken op de kruin en bij de slapen. Vrouwen die last hebben van Alopecia Androgenetica krijgen dunner wordend haar, meestal bovenop het hoofd.

Traction Alopecia

alopecia trekken_bewerkt-1Traction Alopecia is een vorm van haarverlies als gevolg van het extreem straktrekken van het haar. Het overkomt vrouwen die gedurende lange tijd kapsels dragen waarbij het haar strak gevlochten of samengebonden is. Het komt voor tussen de vlechten en bijvoorbeeld langs de gehele haarrand.

Alopecia Areata

alopecia areataAlopecia Areata is de benaming voor plaatselijke kaalheid. Bij deze vorm van Alopecia treden er spontaan kale plekken op de gehele hoofdhuid op. Om deze plekken onzichtbaar te camoufleren zijn speciale haaraanvullingen op maat te maken en te bevestigen.

Scarring Alopecia

alopecia litteken_bewerkt-1Scarring Alopecia is kaalheid door littekenweefsel op de hoofdhuid. Dit littekenweefsel kan ontstaan zijn door lichamelijk letsel of chemicaliën.

Telogen Effluvium

Telogen Effluvium is tijdelijke haaruitval. Een grote hoeveelheid haren bevindt zich in dezelfde fase. Wanneer dit het geval is, vallen aan het eind van de rustfase vele haren tegelijk uit. Telogen Effluvium kan onder andere veroorzaakt worden door geneesmiddelen, stress en tekorten in de voeding.

Alopecia Totalis/Universalis

janice_0016_bewerkt-1Bij Alopecia Totalis is al het hoofdhaar verdwenen en bij Alopecia Universalis is naast al het hoofdhaar ook alle overige lichaamsbeharing uitgevallen. In beide gevallen is de de hoofdhuid volledig kaal geworden.

Hoe kan Haarwerkstudio JD Mortsel u helpen?

Haarwerkstudio JD Mortsel heeft voor ieder type Alopecia een oplossing. Of het nu gaat om een geheel haarwerk of om een haaraanvulling: onze haarwerkspecialisten zijn trots op hun jarenlange expertise in het vinden van het mooiste en meest natuurgetrouwe antwoord op uw specifieke behoefte. Van synthetische vezel tot handgeselecteerd Europees haar: alles is mogelijk!

De allernieuwste techniek

folie3Ook voor de allernieuwste techniek in haarwerken en haaraanvullingen bent u bij ons aan het juiste adres. Bij deze nieuwe haaroplossing wordt het haar op een flinterdunne, ademende en rekbare folie gestanst in plaats van geknoopt. Deze techniek kan worden uitgevoerd in zowel echt haar als in een hoogwaardige synthetische vezel. Dit unieke, huidvriendelijke concept, waarbij de hoofdhuid en de haaraanvulling elke vier tot zes weken worden schoongemaakt en de haaraanvulling vervolgens opnieuw permanent op de hoofdhuid wordt bevestigd, is speciaal ontwikkeld zodat u al uw normale dagelijkse dingen kunt blijven doen. Slapen, douchen, sporten of zwemmen: het kan allemaal met deze haaroplossing, die geschikt is voor dames, heren en kinderen. Of het nu gaat om een kale plek of een volledig haarwerk: wij kunnen het op maat maken, in alle denkbare vormen.

Wij verwelkomen u graag in onze haarwerkstudio voor een vrijblijvend deskundig advies!