Chemotherapie

Eén van de meest zichtbare bijwerkingen van chemotherapie is haarverlies. Voor veel vrouwen voelt het alsof ze een stuk van hun identiteit verliezen als hun haar uitvalt. Het maakt dat ze zich extra kwetsbaar voelen, juist in een zo zware periode. Een passend haarwerk kan helpen de buitenwereld gemakkelijker tegemoet te blijven treden. Onze haarwerkspecialisten helpen u graag met een op uw persoon en situatie toegesneden oplossing. Dit kan in alle rust, in een speciaal hiervoor bestemde privéruimte binnen onze studio.

Wat is chemotherapie en waarom leidt het vaak tot haaruitval? Chemotherapie is een combinatie van medicijnen (cytostatica) die gebruikt worden om kanker te behandelen. Dit kan gepaard gaan met een geïrriteerde hoofdhuid en eventueel haarpijn. Hiervoor hebben wij speciale verkoelingsproducten waarmee onze haarwerkers u een verkoelende en ontspannende hoofdhuidmassage kunnen geven in onze privéruimte.

Als gevolg van de chemokuur wordt in de meeste gevallen het haar dunner of het valt in plukken uit. Meestal start de haaruitval rond de derde week na de eerste chemobehandeling. De haaruitval is een tijdelijke bijwerking. Na de kuur duurt het enkele weken of maanden voordat het haar weer terugkomt, soms in een iets andere vorm, kleur of structuur.

Haarverlies is één van de bijwerkingen van chemotherapie waar men zich op kan voorbereiden. Het is verstandig om van te voren bij ons langs te komen. Dan kunnen wij uw eigen haar zien (kleur en structuur) en samen met u in alle rust alvast een haarwerk voor u uitkiezen en maken in uw eigen haarkleur en stijl. Mocht het zo zijn dat u geen haaruitval krijgt, dan is een telefoontje naar ons voldoende om de bestelling af te zeggen.

In onze collectie hebben wij speciale lichtgewicht haarwerken die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik bij chemotherapie. Deze haarwerken hebben een hypoallergeen- en extra luchtdoorlatend binnenwerk. Dit voorkomt irritatie en zweten. Tevens hebben onze haarwerken een prachtige overloop van uw voorhoofd naar het haarwerk toe zodat er geen rand zichtbaar is als het haar opwaait in de wind. Wij hebben ook hypoallergene bevestigingsmiddelen, zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw haarwerk afwaait.

Mocht u onverhoopt tijdens uw chemotherapie toch last hebben van irritatie van het binnenwerk dan heeft u volledige garantie en zullen we uw haarwerk in ons eigen atelier opnieuw voeren.